RAF SİSTEMİ NEDİR, RAF SİSTEMLERİ MODELLERİ NELERDİR?
Raf Sistemi Nedir, Raf Sistemleri Modelleri Nelerdir?
Raf sistemleri; birbirinden farklı pek çok faaliyet ve hizmet alanında kullanılan çeşitli ürünleri güven içinde muhafaza etme imkânı sunan sistemler şeklinde tanımlanır. Firmaların değerli ürünlerini muhafaza ettikleri depolama alanları son derece önemli alanlar olarak ön plana çıkar.
Ortamda yer alan tüm eşyaların dağınık görüntülerini gidermek ve bir düzen oluşturmak farklı raf çeşitleri kullanılır. Mevcut alanlarda çoğu zaman raf sistemlerinden fayda sağlanır. Hangi ürünün nerede konumlandığı gibi bilgiler iyi bir raf düzeni sayesinde herkesin ulaşımına mümkün hale gelir. Temesist olarak geçmişten günümüze elde ettiğimiz deneyimle sizlere en iyiyi sunmak için çalışıyoruz.
Raf Sistemi Nedir?
Raf sistemlerinin önemi, içinde bulunulan dönem şartlarında insanların özellikle metropol yaşama geçmesiyle birlikte son derece büyük ölçüde ihtiyaç duyulması ile ortaya çıkar. Raf sistemlerinin yanı sıra günümüzde birbirinden farklı pek çok alanda tercih edilen mini, depo ya da metal raf çeşitlerinin haricinde özel sistemler bulunur. Farklı amaçlara uygun olarak aynı zamanda kaldıracağı ağırlık doğrultusunda seçimlerinin yapılması gereken bu raf sistemlerinde; hem marka hem de tercih son derece önemli olur. Endüstriyel depo raf sistemleri bu noktada oldukça caziptir.
Hangi Model Raf Tercih Edilmelidir?
Yapılacak işin türüne göre, tercih edilmesi gereken raf sistemleri de farklılık gösterir. İşletmenin türü ya da yapılacak işin çeşitliliği gibi detaylar raf seçiminde büyük önem arz eder. Aynı zamanda bu unsurlar ideal raf modelin belirlenmesinde önemli kriterler arasında yer alır. Çünkü yükleme ya da boşaltma işletmeleri, depolama veya stoklama işletmelerinin yanı sıra mağaza ağırlıklı teşhir işletmeleri ile ofisler gibi farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu raflar birbirinden değişik özelliklere sahiptir.
Alüminyum, teşhir, çelik alaşımlı raflar ve bu sistemlerin alan içerisinde ne şekilde dizayn edileceği, aslında kullanım süresine de etki eden önemli etkenlerdir. Dolayısıyla satın alınacak rafların, mutlaka yapılacak işe göre sağlam olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir.
Raf Sistemlerinin Avantajları
Otomatik depolama sistemi kapsamında üretilen raf sistemleri üst üste yerleştirilebilir yapıdadır. Bu sayede hacım bakımından daha yüksek oranda depolama alanı sunar. Depo alanlarına uygun şekilde projelendirilen ve üretilen raf sistemleri sayesinde ilgili mekandan maksimum oranda tasarruf sağlanır. Aynı zamanda depolanacak ürün oranı da artış gösterir.
Doğru raf sistemleri; ürünleri daha etkili bir şekilde istiflemeye olanak tanır. Aynı zamanda ideal bir depolama sistemi minimum oranda yer kaplar. Bu sayede daha fazla depolama alanı sunar. Tüm bunların yanı sıra kolay kullanılabilir olması ile de farklı ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamaya olanak tanır.
Raf Sistemleri Modelleri
İşletmelerin hem stok hem de ürün istifleme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sahip oldukları depolar, son derece pratik aynı zamanda maksimum oranda fayda sağlayacak raf çeşitleri ile oldukça işlevsel biçimde kullanılabilir.
İşletmelerin çalışma alanında, genel olarak arşiv amaçlı raf sistemleri tercih edilir. Bunların yanı sıra daha çok depo gibi alanlarda kullanılan raf sistemleri de son derece kapsamlı alternatiflere sahiptir. Bu alternatifleri de incelemek mümkündür.
Çelik Raf Sistemleri
Çelik raf sistemleri, özellikle arşivleme alanında en yoğun şekilde tercih edilen seçenekler arasında yer alır. Aynı zamanda bu çeşitleri, maliyeti de düşük olan raf sistemlerinden biridir. Bu sistemler; paslanmaz ve son derece güçlü bir yapıya sahiptir. Rafların ayak bölümlerine takılan plastik takozlar ile zeminlere zarar vermeyecek biçimde tasarlama yapılabilir.
Hafif Yük Raf Sistemi
Hafif yük depo raf sistemi çeşitleri hem düşük ağırlıklara hem de ufak ebatlara sahip olan ürünlerin son derece kolay bir şekilde depolanmasını sağlar. Bu seçenekler aynı zamanda oldukça pratik raf sistemlerinden biri şeklinde kabul edilir. Yatay taşıyıcı şeklinde de ifade edilen traversler, kolay montaj imkânı sunar. Bu seçeneklerin göz aralıklarını ürünlerin ebatlarına uygun biçimde ayarlamak da fazlasıyla kolaydır.
Ağır Yük Raf Sistemi
Son dönemlerde ağır yük raf sistemleri oldukça fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Bu tarz sistemler; depolama alanlarında hem paletli hem de metal sandıkların depolanması hususunda efektif kullanım sunması açısında son derece yaygın bir şekilde tercih edilir. İş yerlerinde maksimum ölçüde depolama alanı sunar. Bu sayede de depoların daha ergonomik biçimde kullanılmasına olanak tanır.
AS RS Otomatik Depolama Raf Sistemi
AS RS otomatik depolama raf sistemi, depo alanlarında istenmeyen maliyetler ve yaratılan risklerin minimum düzeye indirildiği bir lojistik yönetimi sunar. Aynı zamanda hem yükleme hem de boşaltma sistemleri operasyonlarında son derece yüksek hızda depolama ile depo yönetimi verimliliği sağlar.
Dış Giydirme Raf Sistemi
Dış giydirme raf sistemi seçeneklerinde arazilerin üzerine beton dökülüp raflar bu betonların üstüne sabitlenir. Çelik montajının ardından gelen aşamada ise isteğe bağlı farklı kaplama malzemeleri kapsamında panel dış cephe ile çatı kaplanır. Bu sayede sistem tamamlanır. Alanında deneyimli uzmanlarımızı tüm bu seçenekler hakkında bilgi edinmek için arayabilirsiniz.